کد خبر 273016
۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰

قرص اورانیوم چیست؟ + فیلم

قرص اورانیوم چیست؟ + فیلم

قرص اورانیوم که امروز در یک برنامه زنده تلویزیونی به آن اشاره شد و بازتاب زیادی هم داشت، یک قرص سوخت است که معادل چند صد کیلوگرم یا چند صد لیتر سوخت‌های دیگر است.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری پایگاه خبری حیات، سید محمودرضا آقامیری از دانشمندان هسته‌ای ایران و رئیس دانشگاه شهید بهشتی امروز در یک برنامه زنده تلویزیونی از قرص اورانیوم رونمایی و توضیحاتی درباره آن ارائه کرد.

به گزارش حیات، قرص‌ اورانیوم معمولاً از دی‌اکسید اورانیوم (UO2) ساخته می‌شود که به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مناسب، به عنوان سوخت هسته‌ای در راکتورهای هسته‌ای استفاده می‌شود.

قرص اورانیوم معمولاً به شکل قرص‌های کوچک استوانه‌ای با قطر و ضخامت حدود 1 سانتی‌متر است که از اورانیوم طبیعی یا غنی‌شده ساخته می‌شود و پس از آنکه درون میله‌های سوختی و داخل راکتور قرار می‌گیرند، از طریق شکافت هسته‌ای، انرژی بسیار زیادی تولید می‌کند.

یک قرص اورانیوم به وزن تقریبی 5 گرم به اندازه 481 متر مکعب گاز طبیعی، 907 کیلوگرم زغال سنگ و 474 لیتر نفت انرژی تولید ‌می‌کند.

اورانیوم پس از غنی‌سازی، به پودر UO₂ تبدیل می‌شود و تحت فشار بالا به شکل قرص در می‌آید و در دمای حدود ۱۷۰۰ درجه سانتی‌گراد پخته یا "سینتر" می‌شود تا سخت و چگال شوند.

قرص‌های اورانیوم در داخل میله‌های سوختی و پس از شکافت هسته‌ای مقدار زیادی انرژی به صورت حرارت و گرما آزاد می‌کند که این حرارت و گرما برای تولید بخار و سپس به حرکت درآوردن توربین و تولید برق استفاده می‌شود.

میزان برقی که با یک قرص اورانیوم تولید می‌شود، می‌تواند یک لامپ 100 وات را به صورت ۲۴ ساعته به مدت ۲ سال و ۶ ماه روشن نگه دارد.

همچنین بر خلاف سوخت‌هایی مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی کمترین میزان کربن را تولید می‌کند و جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی است.

قرص‌های اورانیوم باید در شرایط خاصی نگهداری شوند و پس از استفاده، باید به شیوه‌ای امن و کنترل‌شده دفع شوند.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس ناشناس زاده LU ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    0 2
    الان مطمئن هستم شما به این باور رسیدید که این عکسها ماکت آموزشی هستن و صرفا برای مصارف آموزشی و نمایشگاهی و دانشگاهی و تدریس کاربرد دارن. و مثل اون دکتر توی تلویزیون هیجان زده نیستید. چون اورانیوم شرایط نگهداری بسیار سخت و پیچیده ای داره و یقینا توی پلاستیک بسته بندی شکلات ارایه نمیشه.
    • ضد ناشناس ناشناس زاده IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
      2 0
      این اورانیوم تا داخل میله سوخت قرار نگیره اتفاق خاصی نمیفته پس نگران نباش
    • فتوشاپه؟ هههه IR ۱۵:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
      0 0
      موشک‌ها و پهپادها رو هم اول میگفتن فتوشاپه بعد گفتن ماکته بعد مجبور شدن اقرار کنن که واقعیه