به گزارش خبرنگار علم و فناوری پایگاه خبری حیات، سید محمودرضا آقامیری از دانشمندان هستهای ایران و رئیس دانشگاه شهید بهشتی امروز در یک برنامه زنده تلویزیونی از قرص اورانیوم رونمایی و توضیحاتی درباره آن ارائه کرد.
به گزارش حیات، قرص اورانیوم معمولاً از دیاکسید اورانیوم (UO2) ساخته میشود که به دلیل ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی مناسب، به عنوان سوخت هستهای در راکتورهای هستهای استفاده میشود.
قرص اورانیوم معمولاً به شکل قرصهای کوچک استوانهای با قطر و ضخامت حدود 1 سانتیمتر است که از اورانیوم طبیعی یا غنیشده ساخته میشود و پس از آنکه درون میلههای سوختی و داخل راکتور قرار میگیرند، از طریق شکافت هستهای، انرژی بسیار زیادی تولید میکند.
یک قرص اورانیوم به وزن تقریبی 5 گرم به اندازه 481 متر مکعب گاز طبیعی، 907 کیلوگرم زغال سنگ و 474 لیتر نفت انرژی تولید میکند.
اورانیوم پس از غنیسازی، به پودر UO₂ تبدیل میشود و تحت فشار بالا به شکل قرص در میآید و در دمای حدود ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد پخته یا "سینتر" میشود تا سخت و چگال شوند.
قرصهای اورانیوم در داخل میلههای سوختی و پس از شکافت هستهای مقدار زیادی انرژی به صورت حرارت و گرما آزاد میکند که این حرارت و گرما برای تولید بخار و سپس به حرکت درآوردن توربین و تولید برق استفاده میشود.
میزان برقی که با یک قرص اورانیوم تولید میشود، میتواند یک لامپ 100 وات را به صورت ۲۴ ساعته به مدت ۲ سال و ۶ ماه روشن نگه دارد.
همچنین بر خلاف سوختهایی مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی کمترین میزان کربن را تولید میکند و جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی است.
قرصهای اورانیوم باید در شرایط خاصی نگهداری شوند و پس از استفاده، باید به شیوهای امن و کنترلشده دفع شوند.
انتهای پیام/
نظر شما